10 månader!

3 kommentarer

Skriv inläggstext 

Att den här lilla bebisen blir 1 år om 2 månader? Fattar det inte. Hon känns fortfarande så liten. Som en bebis. Men snart så är det tiden över. Det känns faktiskt både och. Tycker helt ärligt att det känns skönt att hon blivit större och inte är så liten och skör längre. Tycker första månaderna var jobbiga då hon var så liten och sjuk och jag ville bara att tiden skulle gå så hon skulle bli större och starkare! Ångrar lite att jag längtade "bort" hennes första spädbarnstid. 


Men ska verkligen passa på att njuta av den tid som är NU! Det händer så mycket med henne. Hon har fått en himla bra balans och stabilitet. Hon kan stå korta stunder själv. Hon förflyttar sig mellan bord och soffa. Hon kryper/ålar sig fram. Beroende på hur fort hon vill att det ska gå. Jag ä osäker på om hon ens kommer krypa riktigt innan hon kommer gå. Hon har en annan variant;) Vi måste snart sätta tillbaka grinden här nere i trappen för häromdagen var hon halvvägsupp. 

Vi hade nästan slutat amma innan helgen men när hon blev sjuk i lördags så fick hon amma hur mycket hon ville. Hon ville inte äta någon fast föda överhuvudtaget. 
Så ammningen var räddningen. Och jag känner just nu att jag faktiskt inte behöver ha så bråttom att sluta egentligen. Vi fortsätter nog ett tag till även om det bara är på kvällen och morgonen. Hon har faktiskt sluta äta på natten helt spontant. Visste väl att det skulle lösa sig.. om man bara ta det lugnt och inte stressar fram en förändring.

Förresten har vi nog kommit fram till att det är vattkoppor hon har. Och att Belle faktiskt har haft men vi har inte listat ut det förens nu. För ca 1.5 vecka sen hade Belle 2 prickar på rumpan. Hon hade lite feber men det var knappt märkbart. Vi reagerade inte över det speciellt mycket. 
Men igår när jag pratade med bvc och vi försökte luska ut vad det var och vart det kom ifrån, så sa hon att endel barn får bara ett par prickar och sen är det över. 
Och förmodligen fick Belle en väldigt lindrig variant . Det lär väl visa sig om hon blir smittad av Elsie. Blir hon inte det har hon redan haft. Skulle vara skönt om båda barnen gjort bort.

Är det någon som är duktig på tyda prickar? Visst är detta en vattkopp?/ en mor som gärna vill veta så vi kan bocka av ännu en sjukdom på listan. Hehe

 
1 Anonym:

skriven

Om den torkar/spricker inom nån dag, blir ett sår och sen att skorpan lossnar är det vattkoppor 👍 annars höstblåsor

2 Anonym:

skriven

Om den torkar/spricker inom nån dag, blir ett sår och sen att skorpan lossnar är det vattkoppor 👍 annars höstblåsor

3 Lisa:

skriven

Jag tycker det ser ut som när min dotter hade höstblåsor.. De sätter sig i/runt munnen och på händer/fötter varför den även kallas hand-, fot och munsjuka. Vattkoppor sätter sig över hela kroppen, men får de bara någon enstaka blåsa är det ju jättesvårt att veta.. Men jag upplevde aldrig att blåsorna sprack, mer att de bara försvann och att det blev kvar en "tom skinnflik". Så som den andra kommentaren lyder, om de sprickor och det blir ett sår är det nog vattkoppor 😊