1 maj!

Kommentera

Igår blev Elsie prick 1 år och 4 månader och det var just igår som hon började gå på riktigt. Hon började ju ta sina första riktiga steg för 2-3 månader sen men har alltid valt krypningen som färdmedel;) Men nu kan man näästan räkna henne som en gående person! Belle började också gå vid den här åldern. 

Annars är båda barnen i någon slags utvecklingsspurt tycker jag. 
Belle pratar väldigt mycket, många nya ord och längre meningar. När vi var på BVC på 3årskontroll för ett par månader sen sa sköterskan att hon pratar som en 4åring. De flesta övningarna klarade hon som görs normalt på en 4årskontroll så ni förstår tempot i hennes utveckling. Belle som alltid har varit lätt att natta inför kvällen och sovit bra har börjat ha svårt att komma till ro på kvällarna. Tror det helt enkelt händer för mycket hos henne just nu. 

Elsie pratar också mycket och har börjat bygga ihop ord. "Gå dit" "titta där". 
Vissa ord hörs klockrent medans andra ord kanske bara vi förstår. 
Hon blev dessutom så stor nu när hon börjat gå. Nu är hon verkligen ingen bebis längre. Hade hoppats att hennes mjölkproteinallergi växt bort vid det här laget, men hon är fortfarande känslig. Men det går sakta men säkert framåt. Vi steker i vanligt smör, vanligt smör på mackan, någon ostbit och lite annat. Men mat med mycket grädde/mjölk undviker vi. Då blossar hon upp lite på armar och i nacken. Och emellanåt syns det i blöjan. Samtidigt ska vi ju provocera henne varje dag. Men vi har hittat en bra balans i hennes kost tycker jag. Vi behöver inte vara supernoga men ändå vara lite försiktig. Använder fortfarande mest havrebaserade produkter i maten. Så småningom växer det nog bort helt skulle jag tro.. 


Idag har vi tagit det lugnt här hemma. Jag och Belle har bakat chokladbollar och till middag gjorde vi kycklingsallad. Belle smakade inte en enda chokladboll. Hon är en lustig prick. Fattar inte hur man INTE kan gilla fika. Däremot åt hon upp 2 portioner kycklingsallad och en burk oliver! Vet ingen annan som älskar oliver lika mycket som henne.
Det bästa hon vet är det och lufttorkad skinka. Min lilla finsmakare❤